Aan de slag? Inspiratie op doen? Even brainen? Bel me gerust.

Organiseren met LEV!

Ondersteunen, verbinden, faciliteren.
Vanuit nieuwsgierigheid en plezier.
Samen werken aan projecten.
In onderwijs en daarbuiten.

Organiseren met LEV Esther Hoek

Over Organiseren met LEV!

Organiseren met LEV! werkt als creatieve denker graag samen met het onderwijs aan een inspirerend leerklimaat.

Ik doe dit door de onderwijsinstelling te ondersteunen en te ontzorgen. De organisatie van (internationale) projecten en evenementen neem ik uit handen, zodat er optimale ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling bij kind en leerkracht.

LEV betekent ‘leven’ in het Noors, maar het betekent ook ‘hart’ in het Hebreeuws. Voor mij, Esther Hoek, de beste mix om te laten zien waar ik van houd: leven (en dus ook werken) vanuit mijn hart! Scandinavië, en dan met name Noorwegen, heeft mijn hart veroverd. Steeds als ik daar weer kom voel ik me thuis. Ik geniet van het buiten zijn, het zwerven in de natuur. Dit doe ik overigens ook in Nederland. De Noord-Oost Veluwe waar ik woon biedt heel veel mooie plekjes!

Dit gevoel van thuiskomen geef ik graag door aan kinderen en leerkrachten in het onderwijs. Zodra je je thuis voelt op een school, gaat het leren een stuk makkelijker. Niet alleen de passie en de leer-KRACHT van de meester of juf zorgen daarvoor, de omgeving is minstens zo belangrijk! Het gaat om het beLEVen van het onderwijs.

Om te kunnen leren is het van belang uitgedaagd te worden, nieuwsgierig te zijn, verder te kijken dan de directe ruimte om je heen. Als kind deed ik dat al. Mijn moeder verzuchtte regelmatig “waarom stel je toch zo veel WAAROM-vragen?”. En mijn eigen 3 kinderen doen er misschien nog wel een schepje bovenop…

Dit nieuwsgierig zijn heeft zich in mij vertaald in doorvragen, onderzoeken, op reis gaan. Ik vind het heerlijk om weer een nieuwe bestemming te ontdekken, zowel met mijn gezin, familie en vrienden als met een team uit een organisatie.

Tijdens het begeleiden van een reis, wat ik jarenlang heb gedaan en nog steeds doe, vind ik het steeds weer interessant om te horen over de betreffende organisatie. Wie gaan er dan eigenlijk op reis? Hoe werkt men samen en waaraan dan? Hoe zien de visie en missie er uit? Zie je dit terug tijdens de reis? Op welke manier? Welke strategieën worden gebruikt om een product in de markt te zetten? Hoe lopen de lijntjes binnen het team? En de daarbij behorende waarom-vragen…

Van nature ben ik, naast nieuwsgierig, onderzoekend, gevoelig en filosofeer ik graag. Mijn oudste zoon noemt het overigens: fantaseren… prima, want zonder fantasie gebeurt er niets! Ik geniet van buiten zijn: werken in de tuin, hardlopen, tennissen of lekker zwerven in de natuur. En van een goed boek. Heerlijk om me daarin te verdiepen!

Binnen dit alles vind ik het belangrijk om te blijven ‘spelen’. Dan haal je het maximale in jezelf en anderen naar voren. 

Zin om af te spreken? Om van gedachten te wisselen? Tijdens een wandeling of met een kop koffie of thee? Bel of mail me dan!

Organiseren met LEV!

Esther Hoek

esther@organiserenmetlev.nl
Eijerdijk 20
8051 MT Hattem
T: 06 - 15  95 19 80