Organiseren met LEV!

Ondersteunen, verbinden, faciliteren.
Vanuit nieuwsgierigheid en plezier.
Samen werken aan projecten.
In onderwijs, zorg en andere branches.

Over Organiseren met LEV!

Organiseren met LEV! werkt als creatieve denker & doener graag aan facilitaire projecten waarbij ontwikkeling van en zorg voor mensen centraal staan.

Ik doe dit door de betreffende instelling te ondersteunen en te ontzorgen op gebied van huisvesting, projectmanagement en ruimtemanagement. De organisatie en coördinatie van facilitaire (internationale) projecten en evenementen neem ik met veel plezier en energie uit handen, zodat de initiatiefnemer zich op het primaire proces, als onderwijs of zorg, kan richten.

LEV betekent ‘leven’ in het Noors, maar het betekent ook ‘hart’ in het Hebreeuws. Voor mij, Esther Hoek, de beste mix om te laten zien waar ik van houd: leven (en dus ook werken) vanuit mijn hart! Scandinavië, en dan met name Noorwegen, heeft mijn hart veroverd. Steeds als ik daar weer kom voel ik me thuis. Ik geniet van het buiten zijn, het zwerven in de natuur. Dit doe ik overigens ook in Nederland. De Noord-Oost Veluwe waar ik woon biedt heel veel mooie plekjes!

Dit gevoel van thuiskomen geef ik graag door aan kinderen en leerkrachten in het onderwijs. Zodra je je thuis voelt op een school, gaat het leren een stuk makkelijker. Niet alleen de passie en de leer-KRACHT van de meester of juf zorgen daarvoor, de omgeving is minstens zo belangrijk! Het gaat om het beLEVen van het onderwijs.

Om te kunnen leren is het van belang uitgedaagd te worden, nieuwsgierig te zijn, verder te kijken dan de directe ruimte om je heen. Als kind deed ik dat al. Mijn moeder verzuchtte regelmatig “waarom stel je toch zo veel WAAROM-vragen?”. En mijn eigen 3 kinderen doen er misschien nog wel een schepje bovenop…

Dit nieuwsgierig zijn heeft zich in mij vertaald in doorvragen, onderzoeken, op reis gaan. Ik vind het heerlijk om weer een nieuwe bestemming te ontdekken, zowel met mijn gezin, familie en vrienden als met een team uit een organisatie. Onderweg en op de bestemming observeer ik altijd graag hoe alles reilt en zeilt in een team en in de betreffende accommodatie.

Al van jongsafaan ben ik geboeid door processen. Opgegroeid naast (en in) een machinefabriek volgde ik het maakproces met de bijbehorende logistiek. Fantastisch om te zien hoe dat wat aan het brein is ontstaan op papier wordt gezet om vervolgens omgezet te worden in een tastbaar product. Om te ervaren hoe mensen vanuit hun eigen expertise samen een project oppakken, ontwikkelen en afronden.

Vanuit deze achtergrond ben ik Facilitair Management gaan studeren. Om zo mijn brede en veelzijdige interesses verder te ontwikkelen en ook mijn hang naar kennis over verschillende zaken te voeden. Als snelle denker en doener ontdekte ik dat projectmanagement echt mijn ding is en ben ik een projectmanagementbureau gestart. Vanuit het grote geheel werk ik graag de details van een project verder uit, met als doel te ontzorgen en samen te komen tot het gestelde resultaat.

Van nature ben ik, naast nieuwsgierig, onderzoekend, gevoelig en filosofeer ik graag. Mijn oudste zoon noemt het overigens: fantaseren… prima, want zonder fantasie gebeurt er niets! Ik geniet van buiten zijn: werken in de tuin, hardlopen, tennissen of lekker zwerven in de natuur. En van een goed boek. Heerlijk om me daarin te verdiepen!

Binnen dit alles vind ik het belangrijk om te blijven ‘spelen’. Dan haal je volgens mij het maximale in jezelf en anderen naar voren.

Zin om af te spreken? Om van gedachten te wisselen? Tijdens een wandeling of met een kop koffie of thee?
Bel of mail me dan!