Workshop Scholen inrichten: het kan ook anders!

Esther Hoek

Evenement, Teamsessie, Onderwijs

Onderwijsorganisatie OPOD uit Deventer organiseerde voor haar medewerkers een geweldig OnderwijsVisieFestival. Locatie: Fooddock in het Havenkwartier in Deventer. Een gebied dat bruist van de creativiteit, gelegen is aan het water, niet ver van de binnenstad van Deventer. Een geweldige plek om lekker te eten en allerlei workshops te organiseren en te volgen.

Medewerkers konden ter plekke kiezen welke workshop ze wilden volgen. Dit varieerde van een sportieve activiteit als sloeproeien, een bijeenkomst voor alleen de meesters in het Havenmeesterkantoor, een “spijbelplek”, creatief aan de slag met verf of een wandeling door het Havenkwartier.

Organiseren met LEV! verzorgde samen met collega Petra de Luij een workshop Scholen inrichten: het kan ook anders! Hoe zet je nu een krachtige leeromgeving neer, hoe organiseer je ruimte in je school/je lokaal/je tijdschema, wat is je visie op het onderwijs en hoe en wat wil je de kinderen meegeven? En waarom?

Er ontstonden mooie gesprekken over vertrouwen geven aan kinderen, waar sta je voor als school, meer ruimte voor iedereen creëren op de bestaande vierkante meters etc. Ook werd er geknipt, geplakt en getekend en ontstonden er mooie moodboards die aansloten bij de gewenste structuur van een schooldag en een warme, meer huiselijke sfeer uitstraalden.

 

het kan ook anders!
het kan ook anders!
het kan ook anders!
het kan ook anders!
het kan ook anders!